Det blir väl en del fotboll den här helgen också. Egentligen var jag inte intresserad av fotboll innan, men så började barnen spela, och det ena gav det andra och så blev jag liksom indragen i det. På mitt sätt. Och bor man i Malmö är fotbollen närvarande överallt, som att staden nästa år kommer ha tre lag i Allsvenskan, två på damsidan och ett på herrsidan. Det ena damlaget, LB07, som alltså tar klivet upp nästa år, spelar här alldeles bakom knuten. Så bekvämt! Om en månad möter LB07 FC Rosengård i Svenska Cupen hemma så då kommer världsstjärnorna hit. Nästa år blir det två derbyn genom Allsvenskan. Imorgon spelar MFF mot IFK Norrköping borta, en match som antagligen avgör vem som får guldet i år. Hur den matchen än går kommer jag att möta bedrövelse i min närhet. Inte för att jag tycker bedrövelsen är kul, men det är spännande att få träffa dem för vilka fotboll inte bara är underhållning, utan på riktigt.

Bilden då? LB07 i rött mot Sunnanå SK i augusti.