Ju äldre man blir desto mindre är nytt. Det mesta är upplevt och redan känt. Därför är det roligare och vara ung när flödet av nytt är så stort. nu har det nästan upphört.

Kanske. Jag förvånas oft hur lite jag vet om musik, och att jag rätt ofta faktiskt läser om artister jag aldrig hört talas om men som beskrivs som stora, inflytelserika och. viktiga. Och det kan vara nutida artister, eller dåtida. Nu har jag hittat något nytt igen, men som är gammalt.

Gruppen Vasas flora och fauna har en låt som heter Leevi and the Leavings. Lyssnar man på texten så framgår det att det är ett band:

Du sköt fram sätet och lade
på Leevi & The Leavings
Turbon drog bra och vi

stämde upp i yster sång

”Jäädä saat, julma maa”

Så hur låter bandet? Vad är det för ett band?

Tydligen ett av de viktigaste i Finland med en oerhört rik produktion men aldrig en turné. Förgrundsfiguren Gösta Sundquist dog 46 år gammal i en hjärtattack 2003. Då la också bandet av efter mer än 20 år. Nu har jag köpt ett av de två stora samlingsalbumen med 40 låtar. Men inte ens om jag köpt båda hade jag haft alla låtar de gjort för de räknas i hundratals – på iTunes finns det 373 stycken. Så nu är det finsk mjukrock för hela slanten.